Pentru prima data de la infiintarea sa, organizatia Hospice Casa Sperantei organizeaza Gala Hospice. Evenimentul caritabil, organizat in parteneriat cu L’Oreal Romania, va avea loc vineri, 25 septembrie si este dedicat copiilor din Romania care se confrunta cu o boala incurabila, si care sunt ingrijiti de Hospice Casa Sperantei.
Un bilet cumparat (75 euro pana la 31 august, iar apoi 85 euro) se traduce intr-o zi de internare pentru un pacient in unitatea cu paturi. Companiile interesate sa sponsorizeze evenimentul, pot alege din trei pachete de sponsorizare: 10.000 euro, 4.000 euro si respectiv 2.000 euro.
De exemplu, cu 10.000 de euro, Hospice asigura ingrijire pentru 25 de micuti in unitatea proprie de internare. Perioada de internare este de o saptamana si intervine cand starea pacientului este dificil de gestionat acasa sau atunci cand familia are nevoie de sprijin pentru a continua lupta cu boala copilului.
Cu 4.000 de euro Hospice asigura 180 de vizite in casele micutilor care infrunta o boala incurabila. Ingrijirea la domiciliu este necesara in toate etapele bolii, pentru ca familia sa primeasca sprijin medical specializat si sa fie consiliata in legatura cu terapiile pe care trebuie sa le efectueze pentru mentinerea sau imbunatatirea starii de sanatate a copilului.
Nu in ultimul rand, 2.000 de euro pot fi folositi de Hospice pentru asigurarea a 18 sesiuni de activitati creativ-recreative pentru copiii-pacienti. Activitatile au loc in centrele de zi ale fundatiei, iar la fiecare sesiune iau parte aproximativ 10 micuti. Ei invata, sub indrumarea specialistilor Hospice, sa isi cultive abilitatile, sa socializeze si sa isi exteriorizeze trairile.
Hospice Casa Sperantei a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania si a oferit in cei 23 de ani de existenta ingrijire gratuita pentru peste 17.500 de copii si adulti cu boli incurabile. Ingrijirea paliativa vizeaza imbunatatirea calitatii vietii pacientilor si familiilor acestora atunci cand se confrunta cu problemele unei boli incurabile, prin ingrijire medicala pentru pacient, sprijin social si consiliere psiho-emotionala si spirituala pentru pacient si apartinatori.
In fiecare an in Romania peste 150.000 de persoane au nevoie de acest tip de ingrijire in lupta lor cu o boala incurabila. Mai putin de 7% dintre acestia primesc sprijin la momentul potrivit. (A.D.).